1. The Start-Up India campaign __________ at boosting entrepreneurship will get a rural avatar in the soon-to-be _________ Deendayal Upadhyaya Swaniyojan Yojana.

a) Targets, promoted
b) Aimed, launched
c) Meant, called
d) Aims, launch
e) None of these

2. I have always_________ inspiration in a very old saying, which I have been________ with as many people as possible.

a) Found, sharing
b) Given, telling
c) Had, read
d) Seen, stay
e) None of these

3. Enterprise and entrepreneurs________ always been and will continue to______ creators.

a) Has, invent
b) Does, find
c) Have, be
d) Are, make
e) None of these

4. If we really want to do_______. Let us stay focused on giving the___________ what they need and not what we think they need.

a) Good, underserved
b) Well, famous
c) Evil, deserving
d) Kind, unkind
e) None of these

5. If you can spare a________ on that thought and give it some_______, you will see some truth to it.

a) Time, accel
b) Minute, pull
c) Second, credit
d) Moment, wing
e) None of these

6. Co-creation and collaboration are possible only when the ______ price can be fixed for a product without subsidies and the partner firms are left with a______ return.

a) Margin, fix
b) Lowest, proper
c) Right, fair
d) Proper, desired
e) None of these

7. “We must_______ to live together as brothers or_______ together as fools.”

a) Learn, perish
b) Agree, flourish
c) Deny, end
d) Cooperate, survive
e) None of these

8. Comedy is_______ currency and ________ done well, is a surefire way to embed your branch in social conversation.

a) While, set
b) Where, why
c) Whenever, set
d) Social, when
e) None of these

9. “As a cricketer, you don’t have a_______ career, ______ you need to cherish every opportunity that you get.

a) Short, then
b) Unlimited, also
c) Long, so
d) Limited, if
e) None of these

10. Taking excess______ in anticipation of supernormal returns should be________, as that may result in substantial loss of capital.

a) Caution, welcome
b) Risks, avoided
c) Patience, unwelcome
d) Precaution, counted
e) None of these


 

Answers: 1. b, 2. a, 3. c, 4. a, 5. d, 6. c, 7. a, 8. d, 9. c, 10. b

3 (60%) 4 votes
Previous

Fill in the Blanks: Practice Exercise

Next

English Language: For Bank PO and Clerk

Bank Wale Babu is here to help you get the best and updated content for Bank Exams, strictly as per the new pattern.